SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Wyszukiwarka

Znalezione pod frazą:

oliwa z oliwa

  • Wymiary u nastolatka, proporcje w wymiarach.

    Post
    Szybkie pytania bez logowania
    PRO

    Cześć! Jesteś młody, także wymiarami nie musisz się przejmować, bo jeszcze nie skończyłeś rosnąć i jeszcze wiele zmian w wyglądzie przed Tobą. Jedną z rzeczy, która pomoże Ci w utrzymaniu niskiego poziomu tkanki tłuszczowej jest to w jaki sposób będziesz jadł. Aby wiedzieć ile powinieneś jeść zachęcam byś zerknął na kalkulator poniżej. Jedną z [...]

    Odpowiedzi: 3 Ilość wyświetleń: 1760 Data: 2020-09-11 07:40:16 Szacuny postu: 1 (cały temat: 0)
  • Rozbudowanie masy ciała

    Post
    Szybkie pytania bez logowania
    PRO

    [...] żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami tłuszczu są: mięsa/ryby/jaja/podroby/orzechy/nasiona/pestki/nabiał/oleje(oliwa/kokosowy/awokado) Węglowodany powinny stanowić resztę z kalorii, które pozostały po obliczeniu. 1g węglowodanów to 4kcal. Żródłami węglowodanów są [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 1721 Data: 2021-02-27 11:36:56 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Zapotrzebowanie kaloryczne - obliczenia

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie
    PRO

    [...] białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami tłuszczu są: mięsa/ryby/jaja/podroby/orzechy/nasiona/pestki/nabiał/oleje(oliwa/kokosowy/awokado) Zmieniony przez - FighterX w dniu 2021-06-24 15:15:45

    Odpowiedzi: 6 Ilość wyświetleń: 737 Data: 2021-06-24 15:14:49 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Czy aeroby są konieczne na redukcji?

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie
    PRO

    [...] żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami tłuszczu są: mięsa/ryby/jaja/podroby/orzechy/nasiona/pestki/nabiał/oleje(oliwa/kokosowy/awokado) Węglowodany powinny stanowić resztę z kalorii, które pozostały po obliczeniu. 1g węglowodanów to 4kcal. Żródłami węglowodanów są [...]

    Odpowiedzi: 7 Ilość wyświetleń: 1819 Data: 2021-04-29 09:19:29 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Dieta redukcyjna do oceny [82kg]

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie
    PRO

    Cześć! Na samym początku należy obliczyć zapotrzebowanie kaloryczne, wzór znajdziesz tutaj: http://www.sfd.pl/-t276436.html Gdy wyliczysz zapotrzebowanie warto zadbać o odpowiedni podział makroskładników:

    Odpowiedzi: 6 Ilość wyświetleń: 890 Data: 2021-06-10 07:19:18 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Redukcja tkanki tłuszczowej - jak zacząć?

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie
    PRO

    Cześć! Przede wszystkim jak zaczynasz redukcję powinieneś obliczyć odpowiednią podaż kaloryczną, ponieważ to co zauważyłem, to fakt, że masz zbyt ambitny cel i powinieneś rozłożyć redukcję na dłuższy okres, aby była ona bezpieczna dla zdrowia. Przy tak dużym deficycie kalorycznym teraz niedługo będziesz jadł 1500 kcal... Obliczyć kalorie możesz [...]

    Odpowiedzi: 7 Ilość wyświetleń: 912 Data: 2021-05-14 10:51:03 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Redukcja i mięśnie

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie
    PRO

    [...] żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami tłuszczu są: mięsa/ryby/jaja/podroby/orzechy/nasiona/pestki/nabiał/oleje(oliwa/kokosowy/awokado) Węglowodany powinny stanowić resztę z kalorii, które pozostały po obliczeniu. 1g węglowodanów to 4kcal. Źródłami węglowodanów są [...]

    Odpowiedzi: 8 Ilość wyświetleń: 992 Data: 2020-11-16 15:04:46 Szacuny postu: 1 (cały temat: 0)
  • Nie mamy żadnych informacji o Tobie, a wiadomo, że czym więcej informacji to odpowiedź będzie bardziej precyzyjna. Tak czy inaczej, podane przez Ciebie zapotrzebowanie możemy przyjąć za jakiś punkt wyjścia. Swoje obliczenia sprawdź tutaj: https://www.sfd.pl/art/Kalkulatory/Kalkulator_kalorii_BMR-a3734.html?sketch=true i jak wynik potwierdzisz to [...]

    Odpowiedzi: 2 Ilość wyświetleń: 406 Data: 2019-08-18 19:50:05 Szacuny postu: 1 (cały temat: 0)
  • Pytanie odnośnie mojego zapotrzebowania kalorycznego

    Post
    Szybkie pytania bez logowania
    PRO

    [...] z węglowodanów. Źródła z jakich powinny pochodzić - białka są następujące - mięso, ryby, jaja,nabiał, odżywki białkowe; - tłuszcze, to - mięso, ryby, jaja, nabiał, oliwa, awokado, olej kokosowy, orzechy, nasiona, pestki - węglowodany, to - owoce, warzywa, pseudo zboża (ryż i kasze). Aby nie popełnić błędów zalecam przeczytać poniższy [...]

    Odpowiedzi: 3 Ilość wyświetleń: 1138 Data: 2020-07-15 19:11:51 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Z czym jecie ziemniaki?

    Post
    Kuchnia SFD
    PRO

    Ja ziemniaki jem zawsze z uśmiechem :-D najlepsze z piekarnika, jak wyżej, w kostkę z przyprawami, oliwą i własnym sosem czosnkowym :-D

    Odpowiedzi: 17 Ilość wyświetleń: 5760 Data: 2017-11-17 11:00:17 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Dieta - pomoc w ułożeniu

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie
    PRO

    [...] żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami tłuszczu są: mięsa/ryby/jaja/podroby/orzechy/nasiona/pestki/nabiał/oleje(oliwa/kokosowy/awokado) Węglowodany powinny stanowić resztę z kalorii, które pozostały po obliczeniu. 1g węglowodanów to 4kcal. Żródłami węglowodanów są [...]

    Odpowiedzi: 26 Ilość wyświetleń: 2280 Data: 2021-01-19 08:52:55 Szacuny postu: 1 (cały temat: 0)
  • Zapotrzebowanie kaloryczne - obliczenia

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie
    PRO

    [...] żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami tłuszczu są: mięsa/ryby/jaja/podroby/orzechy/nasiona/pestki/nabiał/oleje(oliwa/kokosowy/awokado) Węglowodany powinny stanowić resztę z kalorii, które pozostały po obliczeniu. 1g węglowodanów to 4kcal. Źródłami węglowodanów są [...]

    Odpowiedzi: 7 Ilość wyświetleń: 902 Data: 2021-03-24 15:59:22 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Plan z internetu

    Post
    Szybkie pytania bez logowania
    PRO

    [...] żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami tłuszczu są: mięsa/ryby/jaja/podroby/orzechy/nasiona/pestki/nabiał/oleje(oliwa/kokosowy/awokado) Węglowodany powinny stanowić resztę z kalorii, które pozostały po obliczeniu. 1g węglowodanów to 4kcal. Żródłami węglowodanów są [...]

    Odpowiedzi: 2 Ilość wyświetleń: 1849 Data: 2021-08-01 07:41:17 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Redukcja tkanki tłuszczowej

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie
    PRO

    [...] żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami tłuszczu są: mięsa/ryby/jaja/podroby/orzechy/nasiona/pestki/nabiał/oleje(oliwa/kokosowy/awokado) Węglowodany powinny stanowić resztę z kalorii, które pozostały po obliczeniu. 1g węglowodanów to 4kcal. Żródłami węglowodanów są [...]

    Odpowiedzi: 5 Ilość wyświetleń: 1003 Data: 2021-03-02 07:28:37 Szacuny postu: 1 (cały temat: 0)
  • Pomoc w redukcji tkanki tłuszczowej

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie
    PRO

    [...] żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami tłuszczu są: mięsa/ryby/jaja/podroby/orzechy/nasiona/pestki/nabiał/oleje(oliwa/kokosowy/awokado) Węglowodany powinny stanowić resztę z kalorii, które pozostały po obliczeniu. 1g węglowodanów to 4kcal. Żródłami węglowodanów są [...]

    Odpowiedzi: 15 Ilość wyświetleń: 1660 Data: 2021-02-03 18:36:00 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Czy przejść już z redukcji na masę?

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie
    PRO

    [...] żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami tłuszczu są: mięsa/ryby/jaja/podroby/orzechy/nasiona/pestki/nabiał/oleje(oliwa/kokosowy/awokado) Węglowodany powinny stanowić resztę z kalorii, które pozostały po obliczeniu. 1g węglowodanów to 4kcal. Źródłami węglowodanów są [...]

    Odpowiedzi: 8 Ilość wyświetleń: 836 Data: 2021-02-28 11:22:41 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Czy mogę nazwać to zdrową dietą ?

    Post
    Szybkie pytania bez logowania
    PRO

    [...] żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami tłuszczu są: mięsa/ryby/jaja/podroby/orzechy/nasiona/pestki/nabiał/oleje(oliwa/kokosowy/awokado) Węglowodany powinny stanowić resztę z kalorii, które pozostały po obliczeniu. 1g węglowodanów to 4kcal. Żródłami węglowodanów są [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 1962 Data: 2020-12-29 13:48:47 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Brak możliwości schudnięcia

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie
    PRO

    [...] żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami tłuszczu są: mięsa/ryby/jaja/podroby/orzechy/nasiona/pestki/nabiał/oleje(oliwa/kokosowy/awokado) Węglowodany powinny stanowić resztę z kalorii, które pozostały po obliczeniu. 1g węglowodanów to 4kcal. Żródłami węglowodanów są [...]

    Odpowiedzi: 10 Ilość wyświetleń: 1420 Data: 2020-10-13 20:57:22 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Jak wyjść z ciężkiej redukcji?

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie
    PRO

    [...] żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami tłuszczu są: mięsa/ryby/jaja/podroby/orzechy/nasiona/pestki/nabiał/oleje(oliwa/kokosowy/awokado) Węglowodany powinny stanowić resztę z kalorii, które pozostały po obliczeniu. 1g węglowodanów to 4kcal. Żródłami węglowodanów są [...]

    Odpowiedzi: 2 Ilość wyświetleń: 1076 Data: 2021-03-01 13:00:24 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Łyżki- ile gram sie na nich mieści??

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie
    PRO

    [...] SI jest kg/m3 (kilogram na metr sześcienny). Im wyższa gęstość, tym więcej gramów danej substancji zmieści się na łyżce. Dla przykładu wymienić można kilka substancji o różnej gęstości w kg/m3: - woda 997,8, - alkohol etylowy 790, - oliwa 920, - ziemniaki 725, - ołów 11350, - złoto 19282. /SFD/2018/2/4/1a2f058ae6344bc2b3028811cb6fcad7.jpg

    Odpowiedzi: 9 Ilość wyświetleń: 18016 Data: 2018-02-04 13:50:34 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)